Onderhoud

Bij Reekers Watersportbedrijf kunt u kiezen: het onderhoud aan uw schip zelf doen of door ons laten uitvoeren. Als u het onderhoud aan uw schip zelf doet, dan is het mogelijk om dat zowel op zaterdagen als op zondagen te doen. Mocht u van ver komen en in de buurt van Reekers Watersport willen overnachten, neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben goede contacten met eigenaren van accommodaties in de buurt.

De wettelijke milieueisen voor het onderhoud zijn strenger geworden: u mag uw schip alleen schuren met afzuiging en verfresten moet u opgevangen. Voor doe-het-zelvers hebben we daarom het volgende aanbod:

  • Wij stellen kleden om verfresten (krabben) op te vangen gratis ter beschikking
  • Schuurmachines en bijbehorende stofzuigers kunt u bij ons huren
  • Onderhoudsmaterialen zijn bij ons te verkrijgen evenals deskundig advies
  • De milieutoeslag is € 18 per schip
  • Alle klanten kunnen van 1 april tot 15 oktober twee dagen gratis gebruikmaken van de doe-het-zelf-loodsen wanneer er ruimte is. Op tijd resereveren is daarbij noodzakelijk. Overwinteraars in het water en buiten betalen dan alleen de kosten voor de portaalkraan en eventueel de kosten voor het mast afhalen en opzetten
  • Kosten voor langer gebruikmaken van de doe-het-zelf-loodsen zijn € 25 per dag

Ons advies is dat u uw schip in de werkloods zet voor het plegen van onderhoud. Weersomstandigheden maken onderhoud aan uw schip soms lastig. Slecht weer kan uw onderhoudsplanning danig in de war gooien en zeer zonnig weer is niet geschikt wanneer u uw schip wil cleanen en in de was wil zetten.

Uiteraard kunt u het onderhoud aan uw schip of delen daarvan laten uitvoeren door Reekers Watersportbedrijf. Wij zijn ervaren en deskundig in het onderhouden en refitten van schepen en hebben voorbeelden liggen van het resultaat van ons werk. Wij bespreken altijd eerst de mogelijkheden en doen u vervolgens graag een passende offerte.